КАК GOOGLE MAPS ВЛИЯЕ НА ВАШИЯ МЕСТЕН ​​БИЗНЕС

Screenshot-2022-03-23-233513

КАКВО Е GOOGLE MAPS

Google Maps е най-ефективният начин да намерите информация за местонахождението на всяко място или местен бизнес и да получите точни указания как да стигнете до там. Излишно е да казваме, че видимостта на бизнеса в GOOGLE Maps е от съществено значение не само за онлайн присъствието ви, но и за общата достъпност на клиентите до вашия бизнес и е от съществена важност за изграждането на вашата репутация.

МОЖЕ ЛИ ВИДИМОСТТА МИ В GOOGLE MAPS ДА ПОВЛИЯЕ НА МОЯ БИЗНЕС?

Google Maps е онлайн карта, GPS услуга за проследяване на маршрути и местоположение. Освен това е мощен, но силно подценен маркетингов инструмент. Помислете за това. Maps органично популяризира вашия бизнес пред потенциални клиенти, интересуващи се от вашия тип услуга или продукти. И дори не трябва да плащате за това!

Основната роля на Google Maps е да навигира потребителите до физическото местоположение на съответния бизнес. Но след като се появите като резултат, потребителят има достъп до много повече от вашия адрес. Той може да види допълнителни подробности като информация за контакт, работно време, продукти, ценова листа, снимки, видеоклипове и др.

*Google local keyword search

КАКВО Е GOOGLE „NEAR ME“ И КАК РАБОТИ?

GOOGLE „NEAR ME“ е една от най-популярните функции на Google Maps. Той е достъпен, лесен за използване и позволява на потребителите да извършват подробни търсения на марки или услуги около конкретна област, която са посочили или в която се намират.

ДОСТЪП ДО ФУНКЦИЯТА

Има два начина за достъп до функцията и подобряване на вашите резултати в Google Maps:

  • Чрез избор на текущо местоположение

Когато потребител щракне върху своето местоположение на дигиталната карта, той може да поиска от Google препоръки и насоки за близки места. За настолен компютър има падащо меню, което пада при щракване с десен бутон. На мобилно устройство – при второ щракване върху щифта се появява син прозорец, който ви дава възможност да изберете „Вижте места наблизо“ (“See nearby places”).

  • Чрез ръчно въвеждане

Всеки път, когато потребител търси ръчно конкретен тип бизнес или марка, той може просто да добави „близо до мен“- „NEAR ME“ след целевите думи в полето за търсене. Например, ако трябва да намери зъболекар в своя район, всичко, което трябва да направи, е да въведе „Зъболекарски кабинети близо до мен“ в търсенето на Maps. Всички дентални заведения наблизо, регистрирани от Google, ще се покажат както като структуриран списък, така и ще бъдат показани на картата, маркирани с червени карфици.

ФАКТОРИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА РЕЙТИНГА

Редът на показване в Google „NEAR ME“ зависи от три основни фактора за класиране:
уместност, разстояние, репутация. Вашият тип бизнес трябва да е подходящ за конкретното потребителско търсене. Също така трябва да се намира в близост до местоположението на потенциалния клиент.
И последно, забележете, репутацията е най-важният фактор, за да се появите в списъка с резултати на Google Maps преди вашите конкуренти. Имайте предвид, че Google дава приоритет на заявените фирми с голям брой автентични положителни отзиви.

КАК ДА ПОДОБРЯ КЛАСИРАНЕТО СИ В GOOGLE MAPS?

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА „GOOGLE МY BUSINESS“ ПРОФИЛ

Наличието на пълен контрол върху типа съдържание, показвано на клиентите, е от решаващо
значение. Следователно трябва да се уверите, че сте записали или заявили правилно профила

на вашата марка в „Google My Business“. Това е мястото, където се показват всички отзиви, данни за контакт и информация за вашата услуга.
Актуализирайте правилно и своевременно всичките си данни за „Google My Business“ и включете възможно най-много полезна информация, така че клиентите да могат да ви открият в Search и Maps. Винаги качвайте снимки и видеоклипове с висока разделителна способност, предоставяйте точни цени и работно време и поддържайте информацията си за контакт актуална.

СЪБИРАЙТЕ АВТЕНТИЧНИ ОТЗИВИ

По-голям брой отзиви и по-високи оценки със звезди за рейтинг са ключът към успешното онлайн представяне. Без значение колко усърдно работите върху вашето SEO и качество на съдържанието, Google се нуждае от автентични, достоверни отзиви, за да ви класира по-високо от вашите конкуренти.
Понякога получаването на честна обратна връзка от клиенти е по-трудно, отколкото трябва.
Процесът на ръчно искане на препоръки е дълъг и изисква допълнително време, търпение, усилия и постоянство…Но кой разполага с тях в днешното забързано ежедневие?

АМИ АКО ВИ КАЖЕМ, ЧЕ STAELLO МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА СЕ КЛАСИРАТЕ ПО-ВИСОКО В GOOGLE MAPS, КАТО ОПТИМИЗИРА ПРОЦЕСА НА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОТЗИВИ?

Да, Staello предлага усъвършенствана услуга за напълно автоматизирано управление на прегледи. Инструментът за генериране на рецензии ви позволява да се свързвате директно с вашите клиенти и да получавате незабавна обратна връзка от тях. Време е да засенчите вашите конкуренти и да получите заслужено признание. Със Staello вашите клиенти са на един клик разстояние и получаването на отзиви става бързо и лесно.

Готови ли сте да подобрите класирането си?

Ние сме тук, за да ви помогнем да се откроите. Изпратете ни съобщение: contact@staello.com или се обадете на +359 (0) 876 717 104

Leave a comment